torsdag den 5. september 2013

Krop og Farvelære - Uge 35

Opgave: Krop og farvelære. 

Målet er at se, hvad der sker når de to primærfarver blandes.

Materialer: Rulle hvid papir, store pensler, hænder, fødder, malerruller, balloner, sprayflaske og poser med vand, gaffatape.

Vores proces:

1. forsøg: Hver gruppe får to primærfarver efter eget valg. Fx gul og blå eller gul og rød eller blå og rød. 

EVT. 2. forsøg: På et nyt stykke papir tilsættes sort eller hvid (eller begge akromiske farver) til et par primærfarver. ELLER bland alle 3 hovedfarver. 


Refleksioner:
Det er dejligt at få hele kroppen med i arbejdet, og det er sjovt. Børnene vil alle synes om det...
Der er faste rammer. Det er helt givet hvordan og hvilke farver, der skal blandes, men det gør ikke noget, da man istedet bruger værktøjet til at dyrke kreativiteten.
Der skal ikke meget til for at gul bliver anderledes, der skal mere til for at gøre blå eller rød anderledes... derfor er det en god ide at kaste vand fra rød til gul, da det giver hurtigere resultat end ved at kaste vand fra gul til rød...

Didaktiske overvejelser:
Forsøget retter sig mod indskoling (1. klasse, da de her endnu ikke har større viden om farvelære) og der kræves meget faste rammer på opgaven, så der ikke går "hat og briller" i det.
Det er samtidig en god opgave til at ryste en klasse sammen på, og boglig svage vil få en ligeværdig chance her.
Det er bedst at stå udenfor, og bedst at hænge papir op, da der her er mere styr på papiret, end når det ligger ned. Læreren kan evt. hænge papir op inden, så der ikke går unødig tid med dette...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar